Мicrosoft вече представиха двата големи софтуерни ъпдейта на Windows 10 за календарната година. Последната актуализация е Windows 10 October 2020 Update, която предложи множество допълнителни функционалности за работа, забавление и персонализация. Сред тях са модернизирано Start меню, обновен Action Center и меню с нотификации, оптимизации на Microsoft Edge, услугата Cortana и др.

Компанията не си позволява да предлага драстични промени в UI интерфейса на Windows 10 и опитва с минимални промени в менютата и визията на софтуера. Ако използвате операционната система вероятно ви се е искало поне веднъж да използвате още по-модерна и минималистична версия на операционната система. Дизайнери на Addy Visuals също размишляват над тази идея и са създали интересна концепция.

 

 

Името на проекта е Windows 21 и доразвива принципите заложени от Fluent Design на Microsoft oт предходните версии на операционната система. Основният мотив зад концепцията е най-добрите функции на Windows 10 да бъдат подобрени допълнително. Така например Addy Visuals предвиждат по-добър Files Explorer с възможност за отваряне на множество раздели, както и поддръжка за тъмна тема.

Специално внимание се обръща на панела за нотификации и активни приложения, където вече виждаме повече информация. В долната част има Quick Toggles секция, с която да изберем и персонализираме най-често използваните функции на компютрите. Това е само визуална интерпретация, която показва някои насоки, в които Microsoft могат да развият операционната система.

Следващият голям ъпдейт на Windows 10 е предвиден за пролетта на 2021г.

 

 

 

 

 

Oще от Digital: Как да ограничите времето пред екрана в Windows 10