Вече ви информирахме, че Sony Xperia XZ1 ще работи със Qualcomm Snapdragon 835 процесор. Доста е вероятно смартфона да бъде показан за първи път на изложението IFA 2017 в Берлин на 31 август. Успоредно с това Sony се очаква да представят на технологичното шоу и още два модела с имената Xperia X1 и Xperia XZ1 Compact. Няколко седмици преди премиерата на трите смартфона в интернет се появиха снимки, разкриващи дизайна на Xperia XZ1, предаде PhoneArena.

 

 

Oт изображенията виждаме, че дизайна е сходен с този на Xperia XZs и се отличава с минималистична визия и метален корпус. Сензорите и LED светкавицата около основната камера вече са разположени хоризонтално по подобие на Xperia XZ Premium. В горната част има класически 3.5мм. аудио жак, а в долната част е разположен USB Type-C конектор. Бутоните за звука и стартиране на камерата са от лявата страна на рамката, а в дясно е слота за хибридни microSD/SIM карти.

 

 

Sony Xperia XZ1 ще има размери от 146.8х73.4х7.6 милиметра, което го прави по-дълъг и широк, но също и по-тънък от Xperia XZs. Другите  характеристики включват 4GB RAM, 3000mAh батерия, 19-мегапикселова камера на гърба и 12МР сензор отпред. Големият въпрос е дали смартфона няма да работи с Android O, която ще бъде представена само няколко дни по-рано. Другите два нови модела на Sony със сигурност ще следват дизайнерските линии на Xperia XZ1.

 

 

Вижте изтече информация за смартфоните Sony Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact