Google разработват втoрата най-популярната операционна система за умни часовници. Това е WearOS, която за в бъдеще ще намира място в новите модели на Samsung. Партньорството ще има стратегическо значение за популярността на софтуера. На този етап Apple Watch има преимущество пред конкуренцията в тази продуктова категория.

В дългосрочен план Wear OS може да се превърне в още по-сериозна заплаха. От дълго време се спекулира с възможността да видим собствен часовник с бранда на Google. По този начин компанията би дублирала бизнес модела си от сегмента на смартфоните и собствената серия от Pixel устройства.

Компанията не само не се е отказала от амбициозните си планове, но дори е ускорила разработката на първия си часовник, особено в контекста на сделката за купуване на Fitbit, чиито финансови параметри достигнаха до $2.1 млрд. Премиерата на дългоочакваното устройство ще стане факт през 2022г., съобщава BusinessInsider.

 

 

Aктуалните данни разкриват, че Google искат да изместят представянето на Pixel Watch за първото тримесечие. Това ще гарантира на компанията важно предимство, което да предпостави солидните продажби на часовника до края на 2022г. За да привлече внимание на повече хора от Google ще заложат на традиционен дизайн с кръгъл форм фактор.

Ултратънките рамки ще допълват елегантният вид. Новият модел ще интегрира и важни елементи, които превърнаха моделите от Fitbit в толкова популярен бранд. Кодовото име на устройството е "Rohan", като в интернет се появиха снимки, разкриващи атрактивния дизайн на Pixel Watch.

Прави впечатление наличието на големият бутон за навигация в дясната страна на корпуса. Премиерата през първото тримесечие е ключово решение, с което Google ще опитат да предизвикат солиден интерес сред потребителите в традиционно неактивен сезон.

Няма да е изненадващо, ако WearOS претърпи сериозна актуализация навреме за премиерата на Pixel Watch.

 

Още от Digital: Защо смарт часовници не могат да заменят класическите модели