Китайският производител Vivo разкри повече детайли за бъдещите си планове в пазара на смартфони по време на MWC Shanghai 2017 събитието. Информацията ни разкрива, че компанията проявява голям интерес към следващото поколение сензори за пръстови отпечатъци на Qualcomm. Vivo се надяват да се превърнат в първия бранд в света, който ще представи на пазара смартфон, който има подобен сензор вграден в самия дисплей. Това е концепция, над която вече работят Apple и Samsung. 

 

Teхнологията на Qualcomm ще е достъпна за производители в последното тримесечие на годината и Vivo се очакват да са една от първите компании, която я използва в реални продукти. По време на MWC Shanghai 2017 бяха демонстрирани няколко различни прототипа на устройства с вградени в дисплея сензори за пръстови отпечатъци и три задни камери. Самите модели са базирани на някои от най-продаваните модели на Vivo, които сa достъпни на пазара. Все още има проблеми, които трябва да се отстранят, за да стане популярна тази технология.

 

 

Един от основните недостатъци е свързан със скоростта, тъй като сензорите за отпечатък вградени в дисплея не работят толкова бързо, както тези на гърба или в Home бутона. Qualcomm вече работят усилено над решение, с което да подобрят този компонент на сензорите. Много анализатори смятат, че това ще е следващата голяма иновация в пазара на смартфони. Само въпрос на време е да разберем дали Vivo ще успеят да изпреварят конкурентите си в премиерата на първия модел с подобна характеристика.

 

Вижте кои са най-достъпните смартфони със сензор за пръстов отпечатък