Samsung изненадаха посетителите на SDC 2018 конференцията с публична демонстрация на първия им прототип с новите Infinity Flex дисплеи. Компанията използва събитието, за да покаже каква е тяхната концепция за дизайна на устройство, което представлява хибрид между таблет и смартфон. Samsung също потвърдиха, че ще стартират масовото производство на Infinity Flex екраните до няколко месеца. Все още не знаем официалното име на сгъваемия смартфон, но разбираме част от спецификациите. 

 

 

Когато е сгънато устройството е с големина от 4.58 инча при резолюция от 1960х840 пиксела и съотношение на екрана от 21:9. Ако се разгърне смартфона вече разполага със 7.3-инчов тъчскрийн с по-висока резолюция от 2152х1536 пиксела и плътност от 420ppi. По този начин Samsung ще създадат модел, който предлага най-доброто от двете продуктови категории, а именно "компактен смартфон, който се превръща в голям 7.3" тъчскрийн за гледане на мултитаскинг и игри", съобщава TheVerge.

 

 

Инженерите на компанията работят над нов интерфейс, който се казва One UI. Неговата цел е да улесни потребителите и да им позволи да се възползват максимално от уникалния дизайн. Повече детайли за хардуера и премиерата на пазара ще разберем в началото на следващата година, което се очаква да се случи на CES 2019 (8 - 11 януари). Всъщност това е само първият смартфон от изцяло нов сегмент, който вероятно ще превърне сгъваемите дисплеи в хит на пазара.

 

 

Oще от Digital: Защо няма да видим смартфони със сгъваеми дисплеи преди 2019г.