Китайският производител вече сложи край на спекулациите и потвърди, че премиерата на дългоочакваните флагмани ще е на 22 октомври. Реалните продажби на Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro вероятно ще стартират в кратки срокове след това. През последните седмици научихме доста за техническите спецификации на смартфоните.

Кракто тийзър видео, промотиращо Mate 40 серията включваше интересен кадър, изобразяващ човешко око. Това е индикация, че ни очаква сериозен ъпгрейд по отношение на камерите. Самото събитие ще се проведе със слогана "Leap Further Ahead" и ще ни позволи да се докоснем до последните иновации на Huawei в мобилната индустрия.

Феновете на компанията могат да задоволят своето любопитство с интересна снимка, която бе публикувана лично  от президента на Huawei Consumer Business Product Line, Хуа Хеганг. Това е първото изображение, което става публично достояние и е заснето от камерата на Huawei Mate 40 Pro, информира SparrowsNews.

Снимката показва близък план на Луната.

 

 

Композицията не е избрана случайо, тъй като акцентира върху възможностите за приближение на смартфона. Huawei винаги са имали репутация на компания, предлагаща впечатляващи камери и изглежда ще затвърдят този имидж с Mate 40 и Mate 40 Pro.

Всеки нов представител на серизта използва още по-усъвършенствани технологиия за снимане, с които привлича вниманието на потребителите. Така например Huawei Maet 30 Pro дебютира с поддръжката на Slow-Motion видео с невероятната скорост от 7680fps.

Taзгодишната версия на смартфоните ще се фокусират върху възможностите за оптично и дигитално приближение. Според непотвърдени данни Huawei ще използват 9P Free-Form извит камера сензор на Daliquang в предстоящите флагмани.

Интеграцията на обективите ще подобри възможностите за снимане при ниска осветеност и предлага допълнителни оптимизации на основната и телефото камерите. Huawei е възможно да използват сензор с Liquid Camera технологиита, гарантираща по-бърз автофокус в премиум версиите на устройствата.

Алгоритми с изкуствен интелект и 3D ефекти ще гарантират максимално забавление на потребителите, докато снимат с Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro.

 

Oще от Digital: Силиконов кейс за Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro показва дизайна на смартфоните преди премиерата им (Видео)