Moдерните технологии позволяват на учените от NASA да изпратят космически сонди, за да изследват всички кътчета на галактиката. Добър пример в това отношение са телескопите Kepler и Hubble, които продължават да изпращат многобройни снимки на най-далечните планети в Слънчевата система. В миналото, обаче това не е било възможно. Вероятно не знаете, но първата снимка на Земята от Космоса е направена преди 70 години, предаде Mashable. 

 

Въпросното изображение е заснето от германска ракета V2 на 24 октомври 1946 година. На него се виждат огромни облаци, които хвърлят сянка върху част от планетата ни. Снимката е направена на разстояние от около 105 километра над Земята. Няколко години след тази дата американското правителство започва да одобрява различни проекти, които да доведат до създаването на повече снимков материал на планетата ни от Космоса. Днес това е неизменна част от ежедневието ни. 

 

Сателитните снимки са ключова част от услуги като Google Earth, които използваме постоянно от мобилните устройства. Подобни изображения помагат на учени и неправителствени организации да се справят по-ефективно с проблеми като обезлесяването и топенето на ледените шапки. Все пак е интересно да разберем, че дори преди 70 години човечеството е намерило начин как да направи подобна снимка с тогавашното оборудване и технологии.

 

Вижте най-добри снимки на Земята от космоса