Геймърите очакват с нетърпение да стартират продажбите на новите конзоли на Sony и Microsoft. Двете устройства ще дебютират на пазара през следващия месец и се очаква да доминират продажбите на хардуер до края на годината. Ексклузивните промоции на игри и оферти на търговските вериги през празничния сезон също ще допринесат за високите продажби на Sony PlayStation 5 и Xbox One Series X.

Малко повече от месец преди премиерата ставаме свидетели на интересен експеримент, който показва конзолата на Sony по уникален начин. Въпросният тест е проведен от самата компания и по-конкретно от вицепрезидента на Mechanical Design дивизията, Яшухиро Оотори.

В кратко видео той разкрива допълнителни детайли за Sony PlayStation 5 и също така разглобява конзолата на съставните ѝ части. Благодарение на този експеримент за първи път научаваме и какви ще бъдат физическите размери на устройството. Според данните Sony PS5 ще има височина от 390 милиметра, широчина от 104 милиметра и дебелина от 260 милиметра, съобщава AndroidCentral.

 

 

По този начин устройствoто ще бъде по-високо и по-широко от Sony PlayStation 4. Бъдещите собственици на конзолата ще могат да я позиционират в хоризонтална посока и по-лесно да я скриват във всекидевната. Видеото показва, че страничните капаци могат лесно да се премахнат.

Това вероятно е направено с идеята да се продават допълнителни панели в различни цветови конфигурации, с които да персонализирате визията на Sony PS5. Във вътрешността има два отвора за прах, което ще позволи по-удобно да почиствате конзолата.

Добавянето на NVMe SSD диск също е лесна задача, като базовата версия има 825GB SSD с оптимални скорости за трансфер на данни от 5.5Gbps. Впечатляващата производителност от 10.3 терафлопа изисква и усъвършенствана система за охлаждане, която да гарантира правилна температура дори при продължителен гейминг.

Конзолата използва модифициран AMD Ryzen процесор с 3.5GHz работна честота и AMD Radeon RDNA 2- базиран GPU модул с 2.3GHz, както и 16GB GDDR6 RAM. Официалните продажби стартират от 19 ноември на цена от €399.

 

Oще от Digital: Sony PlayStation 5 ще е съвместима с 99% от игрите за PlayStation 4