Huawei Mate 20 Pro e впечатляващ смартфон, който предлага уникално съчетание от луксозен дизайн, мощен хардуер и усъвършенствани камери. Това е най-доброто предложение от новото поколениe модели на Huawei, които се очаква да ги утвърдят като още по-сериозен конкурент на Samsung. Продажбите на Mate 20 Pro вече стартираха и от iFixit не губиха никакво време, провеждайки традиционното разглобяване на луксозния смартфон. 

 

 

Снимките им са най-добрия начин да видим как изглежда отвътре Huawei Mate 20 Pro. Моделът има  6.4" дисплей с резолюция от 3120х1440 пиксела и се захранва от осемядрения Kirin 980 процесора. Ключова характеристика са трите задни камери, които използват съчетание от 40MP ƒ/1.8, 20 MP ƒ/2.2, and 8 MP ƒ/2.4 обективи с опция за петкратно оптично мащабиране. Huawei Mate 20 Pro има скенер за лицево разпознаване и сензор за отпечатък в дисплея.

 

 

Смартфонът работи под управлението на Android 9.0 Pie и има IP68-сертифицирано покритие, което осигурява защита от прах и вода. Интересното е, че модула за зареждане функционира едновременно като приемник и трансмитер и позволява например да зареждате аудио слушалките. Huawei Mate 20 Pro използва новите Nano Memory памет карти, които са с 45% по-малки от SD и осигуряват скорост от 95MBps. Оценката на iFixit е 4, като 1 е най-трудния, а 10 най-лесния за разглобяване смартфон.

 

 

Oще от Digital: Huawei Mate 20 Pro постави нов рекорд за предварителни поръчки в Европа