Вероятно не знаете, но първият полет с култовия Boeing 737 е направен още през 1967г. Дори инженерите на компанията, които го създават не са си представяли, че 50 години по-късно това е най-продавания пътнически самолет в света. За да отпразнуват това впечатляващо постижение от Boeing създадоха специален интерактивен уеб сайт. Благодарение на него всеки от нас може да се разходи виртуално във фабриката на компанията в Рентън, Вашингтон, където се произвеждат всички версии на Boeing 737.

 

 

Кадрите са направени от множество 360-градусови изображения, които в крайна сметка позволяват да направите уникална интерактивна разходка в съоръжението. С движението на курсора на мишката можете да се разходите във фабриката и да кликвате на линковете с допълнителна информация за обектите в нея. Днес в нея работят над 12 хил. работника, които могат да създават около 47 самолета Boeing 737 на месец, предаде CNet. Aко някога сте се чудели как се създава самолет това е най-добрият начин да разберете.

 

 

Новият уеб сайт на Boeing ви позволява да започнете разходката извън фабриката, а след това да видите отвътре трите отделни секции на съоръжението. Накрая ще се озовете в зоната където се тестват финалните версии на самолетите преди да започнат да се доставят до клиентите на компанията. Допълнителен глас зад кадър ще ви разказва най-интересните неща, които трябва да знаете за производството на Boeing 737. Aко искате да разгледате сами фабриката Рентън използвайте този линк

 

Вижте как Boeing създадоха най-лекият материал в света