Вече разбрахме, че Samsung Galaxy S20 Ultra има най-добрия дисплей в света, според DisplayMate. Това е най-скъпият представител на новата серия на компанията, който предлага впечатляващ хардуер. Специалистите от iFixit проведоха традиционния си експеримент, в който разглобиха Galaxy S20 Ultra на съставните му части. По този начин можем да видим как изглежда отвътре 108-мегапикселова камера на смартфона. Този сензор е базиран на "3х3 Pixel Binning" технология и е допълнен от 48MP камера с 4х оптичен зуум, 12МР Ultra-Wide и 0.2-мегапикселови "Time-Of-Flight" сензори.

 

 

Самият 108-мегапикселов камера модул е с големина от 9.5х7.3 милиметра, като повърхността на сензора е двойно по-голяма от 12МР основен обектив на iPhone 11 Pro. За да се компенсира вграждането на сензор с толкова висока резолюция, но на толкова малка площ се използва изцяло нов материал. Благодарение на него Samsung успяват да отделят всеки един пиксел, което редуцира оптичните загуби, както и отражението на светлината. Технологията "Nona-Binning" на практика използва набор от 3х3 пиксела, които ги комбинира в един по-голям и по-добър пиксел, съобщава xda-developers.

 

 

Toва е причината по подразбиране снимките от 108МР камера да са с 12-мегапикселова резолюция. Samsung Galaxy S20 Ultra също така използва модифициран 48МР Sony IMX 586 сензор. Във вътрешността призмата, която отразява светлината на 90 градуса също е оптично стабилизирана. Снимките от тази леща са стабилизирани на няколко различни нива и това е функционалност, която засега предлага единствено Samsung. В заключение ще отбележим, че експертите на iFixit поставиха оценка 3 от възможни 10, което превръща Galaxy S20 Ultra в един от най-трудните за разглобяване смартфони.

 

 

Oще от Digital: Най-интересните функции в Samsung Galaxy S20 , S20+ и S20 Ultra