Софтуерните инженери на Google вече разработват нова операционна система, която носи кодовото име Fuchsia. За разлика от Android OS и Chrome OS, които са базирани на Linux тя използва нов софтуер с отворен код, а именно Magenta. Новият софтуер е оптимизиран за дисплеите на смартфоните и таблетите. Fuchsia разполага с интерфейс, който използва различни интерактивни карти за навигация на съдържанието и се казва Armadillo. Home Screen екрана предлага вертикална секция от карти и икони за достъп до приложенията.

 

 

Предвиден е и специален раздел за услугата Google Now, която препоръчва съдържание, което може да се използва за създаване на нова история или добавяне към съществуваща. Google Fuchsia позволява да работите с две приложения едновременно, информира Engadget. След като отворите началния екран ще видите икона с профилна снимка, дата, името на потребителя и информация за живота на батерията. Над него са разположени "Story" картите, които представляват последно отворени приложения и препоръчвано от Google Now съдържание.

 

 

В долната част има кръгла бяла икона, която функционира катo Home бутон в Google Fuchsia. Кликването върху профилната снимка отваря допълнително меню, по подобие на Quick Settings в Android. Tрябва да отбележим, че това все още е тестова версия на операционната система и може да настъпят промени в начина, по който изглежда новия софтуер, когато е достъпен за потребителите. Предстои да видим как ще се развива този интересен проект на компанията. 

 

Вижте защо новата операционна система Fuchsia няма да замести Android OS