MasterCard е една от най-големите финансови компании в света, която има богата история и всеки ден обслужва милиони потребители по цял свят и улеснява начина, по който те пазаруват в интернет. Сега разбираме интересна информация свързана с новото лого на този бранд, което е създадено с идеята да отговори по най-добър начин на дигиталната епоха, в която живеем днес. Taка почти 50 години след основаването на MasterCard от компанията за първи път решиха да променят символа, с който са познати и се представят по цял свят, предаде TheVerge. 

 

В новото лого продължават да присъстват класическите червени и оранжеви кръгове, но визията им е леко променена и от компанията твърдят, че то ще изглежда добре дори на по-малките екрани на смартфоните. Другата интересна подробност е, че в този символ името е изписано с малки букви "mastercard", вместо класическото "MasterCard", което за в бъдеще ще изразява нейната идентичност пред потребителите. Според официалните данни до края на есента то ще бъде интегрирано към всички офиси и пълния пакет от услуги, които тя предлага в глобален мащаб.

 

Компанията също така е създала и специален саундтрак, с който да отпразнува създаването на новото лого и не бива да забравяме, че само преди няколко месеца най-големия ѝ конкурент, а именно Visa също смениха своето лого. Въпрос на време е да видим дали потребителите ще възприемат положително този символ и новата идентичност на MasterCard в глобален мащаб. В заключение ще отбележим, че тя и Visa ще продължат да бъдат водещите финансови институции, тъй като поне на този етап няма друга компания, която да може да се конкурира с тях.

 

Вижте как MasterCard планират да превърнат всяка джаджа в кредитна карта