Собствениците на смартфони с Аndroid много скоро ще имат достъп до новия дизайн на Viber. Актуализираният интерфейс вече е наличен за устройствата с iOS и предлага няколко интересни подобрения. Първото сериозно нововъведение е въвеждането на система за криптиране на съобщенията, която ще гарантира сигурността на чатовете ни във Viber. Все пак основен акцент в последната версия на приложението е интерфейса, който е дори още по-лесен за използване.

 

Съобщенията вече ще се доставят два пъти по-бързо до техния получател. Чатовете ще се движат по-естествено, докато скролваме съдържанието в тях. Новият дизайн включва и икони, които ни информират кога съобщенията са доставени и прочетени. Снимките ще се възпроизвеждат с по-голям размер, като Viber вече има по-ярка тема във фонов режим, която улеснява четенето на текст в профилите и за в бъдеще ще ни показва повече съдържание на екрана на смартфоните.

 

 

Създателите на мобилното приложение увериха, че няма да се налага да чакаме дълго преди новия дизайн да е наличен за Android. Промените са направени изцяло с идеята потребителите по-бързо и лесно да комуникират с любимите хора без да се притесняват за сигурността на чатовете си. В момента Viber се използва от над 1 млрд. души по цял свят, които след ъпдейта изглежда ще имат още една основателна причина да прекарват повече време в своите профили.

 

Oще от Digital: Ето как да смените номера си във Viber без да загубите чатовете с приятелите