Google от месеци експериментират с нов дизайн на най-популярната видео платформа в интернет. Промените обхващат основно началната страница на YouTube. Някои потребители вече имат достъп до актуализирания интерфейс на услугата на своите устройства. Google разпространяват ъпдейта на етапи и в кратки срокове ще е достъпен за всички профили. Това важи както за десктопите, така и за смартфоните с Android и iOS.

 

 

Новият дизайн има за цел да ни улесни в откриването на атрактивно съдържание, което да гледаме на своите устройства. Първото нещо, което вероятно ще ви направи впечатление са по-големите Thumbnails икони, с които се показват клиповете. Самите заглавия и описания са с по-големи букви, като така потребителите могат да виждат повече информация преди да стартират дадено видео в услугата, съобщава TechSpot.

 

 

Тази промяна означава, че на всеки ред вече ще има четири клипа, а не пет както досега. YouTube са позиционирали икони за достъп до каналите точно под видеото, което гледате. Така по-бързо и лесно можете да разпознаете любимите си автори. Предвидена е опция да избирате клипове, които да се подреждат в Queue листата без да спирате да гледате настоящия клип. YouTube ще улесни премахването на препоръчително съдържание с опцията "Don’t recommend channel".

 

Още от Digital: 6 полезни трика в YouTube, които си заслужава да пробвате