Mozilla Firefox е алтернативен браузър, който не е толкова популярен, колкото Chrome, но все пак е предпочитано решение за милиони потребители. Разработчиците на Firefox предоставят актуализации през няколко седмици, което гарантира оптимална производителност и висока степен на сигурност.

Вградената функция за блокиране на тракери и реклами в интернет също е доста полезна, което може да се каже и за разнообразието от плъгини за уеб браузъра. Ако използвате Mozilla Firefox или планирате да започнете да го правите вероятно ще ви е интересно да научите за новия редизайн. Основният акцент е премахването на всички излишни елементи.

По този начин обновения Firefox вече има още по-изчистен интерфейс, който ще гарантира бърз достъп до предпочитаните функции без да извършвате ненужни кликвания. Едно от първите неща, които ще забележите е, че нотификациите на браузъра вече заемат по-малко пространство.

Mozilla обещават да показват по-малко уведомления и съобщения, за да сте максимално фокусирани върху полезната информация.

 

 

Новата версия на Firefox също така променя и начина, по който изглеждат отворените раздели. Табовете вече имат закръглени краища и "плуват" върху менюто с настройки. Мozilla са се погрижили онези прозорци, които са активни да бъдат по-ярки от останалите, за да може по-бързо да се ориентирате. Потребителите ще могат по-лесно да заглушават отворените раздели в интернет, които възпроизвеждат звук.

Промените не спират дотук, тъй като обхващат още лентата с инструменти и основното меню, информира Engadget. Компанията е консолидирала различни функции и подменюта, за да ускори откриването на подходящите настройки. Иконата с формата на щит, която е разположена в URL лентата вече ще съобщава, когатo защитата срещу реклами и тракери работи във фонов режим.

Полезната функция Total Cookie Protection вече е активирана по подразбиране, което означава, че браузъра запазва индивидуално отделните бисквитки, което предотвратява споделянето на данни между уеб сайтовете.

Актуализираната визия на Mozilla Firefox вече е достъпна за Android, iOS, както и за десктоп версията.

 

Oще от Digital: Google Chrome срещу Mozilla Firefox – кой браузър е по-добър