Microsoft използваха официалния си блог, за да ни информират, че за първи път от пет години насам са променили начина, по който изглеждат иконите на своите офис приложения. Актуализираният дизайн отразява модерните тенденции и е разработен в обратна връзка с потребителите на компанията. Microsoft са провели тестове с много различни варианти, но са избрали само най-добрите от тях, които са по-ярки, по-изчистени и по-приятни за окото. Модерната визия скоро ще е достъпна за всички. 

 

 

Дизайнерите на Microsoft внимателно са подбрали цветовете за всяко едно приложение от офис пакета с идеята да доразвият и обогатят визуално своята палитра. Основната концепция е разделянето на буквите и самите символи на приложенията в иконите, което да ги направи по-лесно разпознаваеми от потребителите. Променената визия също така цели да отрази новите ценности залегнали в модерната концепция за бъдещето на компанията, твърди официалния блог на Microsoft.

 

 

Всяка една икона включва преливащия в един и същия цвят нюанси, изразяващи по най-добър начин идентичността на всяко едно от приложенията. Новият дизайн ще е наличен първо за собствениците на мобилни устройства, а след това ще е достъпен и за десктоп версиите на Microsoft Office. В заключение ще отбележим, че последната промяна във визията на иконите бе въведена преди пет години. Сегашният дизайн само доразвива тази концепция.

 

 

Oще от Digital: Мicrosoft представиха Office 2019 за Windows 10 и macOS