Google Translate се превърна в поредната популярна услуга, която е актуализирана към Material Design концепцията на компанията. Новият дизайн е в синхрон с останалите приложения на Google и се отличава с променена типография, която улеснява навигацията. Така например бутона за ъплоудване на документи в Google Translate е разположена на много по-видно място в горната час. Уеб версията вече предлага и адаптивен дизайн и запазва сходна структура, както досега, съобщава 9to5google.

 

 

Страницата се състои от две полета за въвеждане и превод на текст, като над тях има лента с наличните езици, както и бутоните "Text" и "Documents". Обновеният интерфейс на Google Translate включва и три бутона в долната част, а именно "History", "Saved" и "Community". Кликването на първия от тях ще минимализира текстовите полета, а в дясната част ще видите фразите и думите, които вече сте превели. Изборът на "Saved" предоставя възможност за търсене, сортиране и експортиране в Google Sheets.

 

 

Поддръжката на адаптивен дизайн означава, че Google Translate се настройва динамично към големината на дисплея на вашето устройство. Ако свиете екрана ще видите, че двете полета за въвеждане и превод на текст се прибират така, че да виждате съдържанието на по-малкия дисплей. Това е много подходяща функция особено за собствениците на смартфони и таблети. Новият дизайн вече е достъпен за уеб версията. Мобилните приложения ще бъдат ъпдейтнати на по-късен етап.

 

 

Още от Digital: Пет полезни функции в Google Translate, които е добре да пробвате