Google Play е най-разнообразният портал за мобилни приложения и всеки потребител на Android е свикнал с неговия дизайн. Все пак това не пречи компанията да експериментира с различни промени, които да ускорят откриването на съдържание в профилите ни. В последните седмици Google работят над нов дизайн с още една лента за навигация под традиционното меню. Кликването на върху дадена категория ще отвори допълнителен ред с подраздели на съответното търсене.

 

 

От 9to5Google информират, че визията вече е достъпна за някои потребители и до дни всеки ще е налична за всички профили. Най-любопитното е, че промените в дизайна Google Play са в разрез с концепцията за Material Design езика на компанията, който е незизменна част от онлайн магазина вече няколко години. Taка например търсенето на определен жанр музика ще ви отвори допълнителен ред с възможни предложения вместо да зареди самото съдържание.

 

 

 

Субменютата вече не се адаптират към цветовата гама на това, което гледате, а остават същите. Така Google  улеснят навигацията като постоянно ни напомнят в кой точно панел се намираме. Новият Home раздел включва следните секции For You, Top Charts, Categories, Editors' Choice, Early Access и Family. В първата от тях ще виждате съдържание, което Googlе смятат, че ще ви бъде полезно. Много скоро новият дизайн ще е достъпен за всички смартфони с Android.

 

 

Вижте какво да направим, ако Google Play Store не работи