Инженерите от Mercedes-Benz вече работят над нов суперавтомобил, който се казва 2018 Mercedes-AMG GT R. Впечатляващият модел се отличава с характерния дизайн на AMG серията и е оборудван с най-модерните технологии на състезателните автомобили. Всеки един елемент от корпуса на 2018 Mercedes-AMG GT R е разработен да допринася по свой собствен начин за аеродинамиката. Новият автомобил е по-широк и нисък от представителите на GT и GT S гамите. Mercedes съзнателно са увеличили дължината отпред с 46 милиметра предната част и с 57 милиметра задната част.

 

 

Кокпитът е компактен и всички опции за контрол са разположени на максимално удобно разстояние от водача. Голямата централна конзола позволява само с едно натискане на бутон да сменяте различните режими на работа, като Sport и Sport+, които се възползват максимално от мощността на 2018 Mercedes-AMG GT R. Самият автомобил е оборудван с 4-литров V8 двигател с два турбо компрeсора. Максималната мощност достига до 577 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км./ч. става за по-малко от четири секунди, според официалните данни на компанията. 

 

 

Комфортните седалки са ръчно изработени за този модел, за да бъдат максимално удобни дори при пътуване на дълги разстояния. Водачите разполагат с допълнителни опции за управление на въздушния поток и системата за тракшън контрол. Новият автомобил на компанията е по-бърз от популярни състезателни модели като Ferrari 488 GTB и Lexus LFA. Според първоначалните данни модерните технологии и подобренията в 2018 Mercedes-AMG GT R са причините за високата цена, която ще е от порядъка на $200 хил.

 

 

Вижте как изглежда концептуалният автомобил Vision Mercedes-Maybach 6