Oткриването на желаното от вас съдържание в Google Play понякога може да се окаже по-трудна задача, отколкото вероятно сте си представяли. Има ситуации, в които попадате на много приложения със сходни имена, но на различни разработчици. В същото време, ако не сте сигурни точно за името на предпочитаното заглави ще се наложи да разгледате всички предложения в дадени категории, което може да отнеме ценно време. Най-подходящото решение е да обърнете внимание на коментарите и рейтингите на другите хора за мобилните приложения.

 

 

Компанията вече разпространява ъпдейт, който променя визията и начина, по който функционира тази секция на онлайн магазина. Актуализираният дизайн е вдъхновен от Material Design концепцията на Google и се отличава с изчистен интерфейс и множество елементи в бял цвят, информира AndroidCommunity. След като ъпдейта е достъпен за вашия профил веднага ще забележите няколко промени в навигацията на Google Play. Така например в дясната част вече ще виждаме колко звезди от възможните пет рейтинга има дадено заглавие.

 

Самите карти, в които се показват коментарите на другите потребители също вече са много по-видими, което улеснява прочитането на мненията. Другото полезно нововъведение е възможността да филтрирате самите коментари като кликнете върху тях. Досега имаше как да селектирате най-новите, най-полезните или тези с най-голям рейтинг, но вече ще виждате всички с оценка 1, 2, 3, 4 или 5. Всички тези малки промени в интерфейса са направени с идеята да ни улеснят максимално в откриването на съдържание.

 

Oще от Digital: Как да разпознаем фалшивите приложения в Google Play