В наши дни дизайнът на автомобилите се е унифицирал до такава степен, че трудно човек, който не е специалист, може да разбере от далече, каква марка и модел е даден автомобил. Особено когато гледа автомобила отзад.

При предната част има различни характерни отличителни белези при различните марки – например „бъбреците“, под които се намира охлаждащата решетка на BMW или така нареченият “грил“ на Mercedes.

Наравно с унифицираните масови модели обаче има и марки, които не могат да бъдат сбъркани. Това са премиум спортните автомобили от класа Суперкар. Няма начин да ги сбъркате, ако ги сравнявате с масовите автомобили от нисък и среден клас. Но помежду им отново често стават обърквания.

По улицата минава по сиво, спортно ,шумно, двуврато купе –това Ferrari ли е, McLaren или Lotus. Често се случва модели на тези три марки да се бъркат като дизайн. Lamborghini обаче е един от премиум брандовете при които трудно може да стане грешка с автентичността на модела.

Поредното нагледно доказателство за това твърдение е чудовищният Lamborghini V12 Vision Gran Turismo, който ви показваме във видеото над тази статия. Той продължава линиите, наложени през 2013 година от концепта Lamborghini Egoista.

 

 

За разлика от него обаче, тук двигателят който задвижва едноместният суперкар е доста по-мощен. При Egoista, Lamborghini бяха интегрирали V10 двигател, доколкото тук той е V12. Базовата му мощност е 807 конски сили.     

Говорейки за дизайн, колкото и футуристичен да изглежда чудовищният Lambo V12 Vision Gran Turismo, в него Lamborghini са приложили и ретро визия. Например страничните прозорци са със същата форма, каква има техният Lamborghini Marzal от далечната 1968 година.

 

 

Интересно е също така да отбележим, че дизайнерът Kazunori Yamauchi, превъща Lamborghini V12 Vision Gran Turismo и във виртуален герой в новите рейсинг игри от серията Gran Turismo Sport за Sony PlayStation 4.

Така, че феновете на марката с ограничени финансови възможности да се радват виртуално на суперкара, без да се налага са инвестират няколко милиона, когато геймърсият концепт влезне в продажба.

 

Още от Digital.bg: Изтекоха първите снимки на видео картата NVIDIA GeForce RTX 3080