Microsoft планират да проведат специално събитие на 23 май в Китай, на което ще представят дългоочаквания наследник на Surface Pro 4. Новият лаптоп се разработва с кодовото име Surface Pro и в интернет се появиха първите снимки, разкриващи неговия дизайн. Хибридното устройство се отличава с ултратънки размери и ще предложи дисплей със съотношение на екрана от 3:2. Вградена стойка ще позволи на потребителите да го използват в няколко различни режима на работа.

 

 

Дизайнът на новия модел е идентичен с този на предшествениците му. Любопитен факт е, че дори позициите на бутоните, камерите и аудио жака са на същото място, както при предходните версии на Surface Pro. Опциите за свързване включват USB 3.0, mini DisplayPort и Surface Connect конектори. Microsoft са разработили и ново поколение стилуси за хибридния лаптоп, предаде VentureBeat. Този аксесоар ще се продава допълнително и потребителите ще могат да избират между четири различни цвята: Black, Blue, Silver и Red.

 

 

Oчаква се Surface Pro да е достъпен и с ново поколение на Type Cover калъфите. Все още не разполагаме с детайли за конкретните технически спецификации, които ще ни предложи лаптопа. Едва ли има съмнение, че устройството ще работи с последното поколение процесори на Intel и с Windows 10. Предстои да видим каква ще е цената на Surface Pro на европейския пазар и как новия модел ще се конкурира с другите популярни лаптопи на водещите производители.

 

 

Вижте как първите лаптопи с Windows 10 и ARM процесори ще са достъпни до края на 2017г.