Лари Пейдж е инициатор на много различни технологични проекти. Eдна от концепциите, над които работи шефа на Google е създаването на летящите автомобили на бъдещето. Kitty Hawk е името на компания, която е финансирана от него и вече се е заела с реализирането на тази задача. Иновативният стартъп публикува първото официално видео, което ни показва как изглеждат летящите им машини. Данните разкриват, че превозните средства се захранват изцяло от електрически двигатели.

 

Kitty Hawk уточниха, че летящите автомобили са създадени да се движат над повърхността на водата и не изискват специален лиценз, за да бъдат управлявани от потребителите, предаде TheVerge. Самият прототип се казва Flyer и всеки човек може за броени минути да бъде обучен, за да може да го шофира. Благодарение на инвестицията на Лари Пейдж от Kitty Hawk са ускорили развитието на проекта и смятат, че първата версия на Flyer ще се продава още до края на 2017г.

 

 

Все още цената на летящите автомобили не е обявена официално. Kitty Hawk започнаха да набират участници в специална програма за тестване на нейните прототипи. Хората, които се включат в нея ще получат голяма отстъпка при купуването на финалния продукт. Кitty Hawk ще проведат специална конференция през май, на която ще разкрият повече детайли за бъдещите си планове. 

 

Вижте как първите летящи автомобили вече се продават за цена от $399 000