Aston Martin се превърнаха в първата компания, която представи собствен прототип на летящ автомобил. Концепцията носи кодовото име Volante Vision е базирана на VOTL технологията, позволяваща вертикално излитане. Това е важен фактор, особено за улесняване на движението в урбанизираната среда на големите градове. Аston Martin Volante Vision има електрически двигател и е в състояние да лети автономно. Дизайнът включва агресивни извивки, а интериора предоставя лукса, който очаквате от компанията. 

 

 

Проектът  още е в начална фаза, но Aston Martin са оптимистично настроени от възможността да представят реална версия на Volante Vision на пазара. Едва ли можем да очакваме това да се случи преди да минат няколко години. Volante Vision се разработва съвместно с учени на  Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions и Rolls-Royce, но се финансира изцяло от Aston Martin. Вече се експериментира с няколко различни дизайна, които да предложат най-доброто съчетание между автомобил и самолет, предаде CNet. 

 

 

Компанията иска да позиционира Volante Vision като най-удобния начин да се придвижваме от дома до офиса и да свършим ежедневните си задължения независимо колко далече от вкъщи трябва да отидем. Електрическите двигатели на прототипа ще гарантират, че ще може да изминава поне един час в режим на автономен полет. Желанието на Aston Martin да станат част от този новосъздаващ се пазарен сегмент със сигурност ще допринесе за навлизането на повече иновации и превръщането на подобни машини в реалност. 

 

 

Още от Digital: Първото състезание с летящи автомобили в света ще се проведе през 2019г.