BMW са готови с впечатляващата концепция, която да отбележи подобаващо 50-годишнината от премиерата на MV дивизията. Няма да е пресилено да кажем, че това е един от най-успешните брандове на германския гигант. Специалистите на компанията са разработили BMW XM -хибриден SUV автомобил с кодовото име "Rock Star".

Агресивните линии са взаимствани от SUV и M-Series автомобилите, които се радват на голяма популярност в световен мащаб. Задната част на концептуалния хибрид включва интересни LED светлини, както и ВМW лого фрезовано в прозореца. Четирите ауспуха дипълват визията, която се различава от всеки един модел на германския производител досега.

 

 

Прави впечатление също, че шестоъгълните изпускателни накрайници са монтирани във вертикална посока от двете страни на широкия дифузьор. Луксозният интериор включва седалки от "Vintage Brown" кожа, който гарантира максимален комфорт и фокусира вниманието на водачите към платното.

Задната седалка и подът са покрити със синьо и зелено и кадифе. Над водача има облицовка от кристална структура. Осветителната система реагира на музиката, която слушате и превръща купето на BMW XM в подвижен музикален клуб.

 

 

Мощността на двигателя ще бъде 750 конски сили. От BMW не разкриват детайли за батерията. Хибридният автомобил все пак ще покрива EPA стандарта за изминаване на 50 километра в напълно автономен EV режим.

 

 

BMW очакват да преминат през всички регулации до края на първата половина на 2022г. Това ще е последната стъпка преди масовото производство на BMW XM SUV. Цената ще бъде потвърдена в следващите месеци преди премиерата.

 

Oще от Digital: Всичко което трябва да знаем за новите BMW M3 G80 и M4 G82 Competition и за голямата им охлаждаща решетка (Видео)