Audi представиха официално дългоочаквания e-tron по време на Audi Brand Summit събитието, което се проведе в Сан Франциско. Това е първият SUV автомобил, задвижван изцяло от електрически двигатели на компанията, който ще се продава на пазара от средата на 2019г. Аudi са оборудвали модела с вградена батерия, чиято мощност достига до 95kWh и може да се зареди от 0 до 80% за около 30 минути. Очаквайте пробег от 400 километра с едно зареждане. 

 

 

Според официалните данни Audi e-tron е в състояние да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 6.2 секунди, а активирането на специални Boost режим ще намали тази стойност до 5.7 секунди, съобщава Pocket-Lint. Eлектрическият двигател в предната част осигурява мощност от 125kW, докато този разположен на задния мост генерира допълнителни 140kW. Това означава, че автомобила може да оперира с максимум 265kW енергия, което е еквивалента на 350 конски сили. 

 

 

Интериорът на първия електрически SUV на Audi също е доста луксозен и включва голям тъчскрийн дисплей с HD резолюция зад самия волан. В него можете да виждате информация за скоростта, батерията и навигацията. Audi са поставили в централната конзола още два тъчскрийна с 8.6 и 10.1-инчови екрани. Още сега можете предварително да поръчате Audi e-tron. Базовата версия ще се продава на европейския пазар за $74 800. Доставките стартират в началото на 2019г.

 

Oще от Digital: Пет електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020г.