Всички очакват с нетърпение премиерата на iPhone 8, който ще отбележи 10 години от премиерата на първия iPhone на компанията. Orромният интерес към юбилейния смартфон стана причина председателя на TSMC да се превърне в милиардер. През последната година акциите на тайванският производител са се увеличили с над 27%, което е причинено главно от поръчките, които пое за предстоящия iPhone. Създателят и председателя на борда на директорите на TSMC е най-облагодетелстван от ситуацията.

 

Морис Чанг притежава 0,5% от компанията, чрез своето семейство или под формата на акции, които са лично негово притежание. Увеличението в пазарната капитализация на TSMC е провокирано от спокойствието на инвеститорите и очакването на много по-добри приходи в следващите месеци до края на годината. Реалната премиера на iPhone 8 ще позволи на TSMC да генерират за кратко време много по-висока печалба, което е провокирано от очакваните рекордни продажби на смартфона. 

 

Пазарните наблюдатели определят и желанието на TSMС да станат по-сериозни фактори в сфери като самоуправляващи автомобили, платформата Интернет на нещата и това също допринася за положителните им прогнози за бъдещето на компанията. Moрис Чанг вече увеличи благосъстоянието си с над $1 млрд. и можем да сме сигурни, че огромния интерес към iPhone 8 може да увеличи значително тази стойност. Новият смартфо на Apple ще увеличи значително и приходите на TSMC, спрямо предходното тримесечие.

 

Вижте как изтекоха снимки на предния и задния панел на iPhone 8, iPhone 7s и iPhone 7s Plus