Google се погрижиха да ни предоставят внушителен брой подобрения в мобилната версия на Chrome. През последните месеци видяхме интеграцията на доста функции, които правят браузъра по-бърз и сигурен.

Компанията въведе и значителни промени в начина, по който използваме и управляваме отворени раздели в Google Chrome. Подходящ пример е есенния ъпдейт на браузъра, на който дължим новата система за групови раздели и функцията Grid Layout.

Създаването на папки с няколко отворени прозореца също така позволява по-удобно да визуализирате съдържанието, като задържите курсора си върху всеки раздел. 

Oт компанията изглежда са доволни от прогреса с тази функционалност и сега доразвиват идеята с новия ъпдейт на Google Chrome за устройствата с Android. Aктуализацията не е свързана с действителното преместване и управление на отворените раздели, но вместо това добавя малко поле за търсене в долната част на иконите на заредените табове.

В това допълнително поле ще виждате името на думата или заявката, която сте потърсили в Google, за да откриете и отворите съответния прозорец. По този начин ще може бързо да се подсетите за съдържанието и няма да се налага да се връщате обратно към търсачката. 

 

 

Най-голяма полза от новата функция ще имат потребителите, които често им се налага да отварят много прозорци от смартфоните.

Малкият символ с полето за търсене ще бъде видим в долната част на "Thumbnail" снимката на всеки активен раздел. Кликнате върху него ще ви върне в Google. Имайте предвид, че засега функцията има експериментален характер и не е част от стабилната версия на уеб браузъра.

Разрaботчиците се нуждаят от време да отстранят евентуални проблеми и да предложат безпроблемно превключване и управление на активните табове в Google Chrome за Android. 

 

Въпреки това, ако сте нетърпеливи има как още сега да пробвате функцията oт смартфоните. Ето как да го направите:

 

1. Заредете "chrome://flags" в адресната лента.

2. Потърсете за секцията "Tab Grid Layout".

3. Изберете от падащото меню "Enabled Search"

4. Натиснете "Relaunch".

 

След като рестартирате браузъра заредете няколко линка и след като се върнете в прозореца с отворените раздели трябва да видите новата функция.

Миниатюрната търсачка ще остане активна дори като скролвате между други стартирани прозорци. Определено това е малко, но полезно подобрение, което ще улесни още повече работата от Google Chrome за Android.

 

 

Още от Digital: 10 полезни трика за браузъра Google Chrome за Android