Продължителното стоене вкъщи и социалната дистанция показа на доста хора, че ежедневието ни може да бъде съвсем различно. За много хора вършенето на обичайните задачи от разстояние изглеждаше немислима и дори непосилна задача. 

Приложенията за видеоконференция показаха, че е възможно много лесно, бързо и удобно да провеждаме разговори с голяма група хора и да бъдeм креативни, дори когато сме в домовете си. Неслучайно всички популярни заглавия за комуникация се радват на впечатляващ трафик през последните месеци. 

В момента разполагаме с разнообразие от заглавия като Zoom, Microsoft Teems, Facebook Messenger Rooms, Google Meet и др. С оглед голямата конкуренция потребителите вече могат да използват безплатно много премиум функции в платфомите, което също е доста атрактивна възможност. 

Google също работят усилено, за да се възползват от социалната изолация около пандемията с COVID-19 и предприеха редица действия, с които привличат вниманието към новите функции в Google Meet в сферата на видео разговорите. 

 

 

Традиционният акцент за компанията не е свързан с тази ниша, но въпреки това богатата екосистема на Google предлага разнообразни възможности да общуваме с важните за нас хора. Именно заради това стратегията им вече се включи към интеграцията на другите им продукти, за да оптимизират функциите, които предлага Google Meet. 

Сега разбираме за едно от най-важните оръжия, с които компанията ще се опита да открадне аудитория от конкурентните платформи. Причината е, че Google вече са готови с функция, позволяваща да стартираме обаждания в Google Meet директно от Gmail приложението за Android и iOS. 

На практика това означава, че следващия път, когато отворите пощата си от смартфоните ще можете да управлявате разговорите си в Google Meet без да излизате от Gmail. Най-важното е, че не се налага да изтегляме допълнителен софтуер, а с няколко кликвания да извлечем максимума между интеграцията на двете услуги. 

Със сигурност новата функция ще накара повече хора да изпробват Google Meet.

 

Oще от Digital: Zoom срещу Google Meet срещу Facebook Messenger Rooms - кое приложние е най-подходящо за видео разговори