Google Chrome е най-популярния браузър, който освен разнообразието от функции често е обект на критики. В най-голяма степен това важи за твърде голямото количество RAM памет и системни ресурси, които изисква Chrome. Това може да се отрази не само на скоростта на работа, но също на живота на батерията на лаптопите.

Ситуацията става още по-комплицирана, когато имате много отворени раздели в уеб браузъра. Затварянето на активни прозорци със сигурност ще възстанови нормалната работа на Google Chrome, но не винаги е оптимално решение. Разработчиците на компанията са наясно с проблема и тестват няколко подобрения, които ще улеснят потребителите.

От Google искат едновременно да може да откриваме по-бързо съдържанието, което търсим, но също да групираме и организираме още по-добре активните прозорци в интернет. Едно от решенията, които компанията предлага е опция да групирате няколко отворени таба.

Трябва да изберете няколко прозореца, за да ги обедините в една група. Можете да слагате различни имена и цветни теми, с които да ги различавате.

 

 

Предвидена е възможност да премествате прозорци между отделните групи или да затваряте всички избрани табове с едно кликване. Функцията за персонализиране с различни цветове е доста полезна и веднага ще ви ориентира къде са линковете, които търсите.

Google ще позволят да скролвате върху всички отворени прозорци, което е още един инструмент, с който да си спестите ценно време. Откриването на търсения таб, когато сте отворили много раздели може да е трудна задача.

Активирането на "Scrollable Tabs" флага в Chrome е практично нововъведение за хората, които работят постоянно с твърде много активни прозорци. Трябва да поставите курсора на мишката върху отделен таб, като след това може да скролвате или с тракпада или с мишката.

Имайте предвид, че колкото повече са прозорците, толкова по-малки ще бъдат иконите им браузъра. Бъдещите версии на Google Chrome ще отстранят този проблем.

 

 

Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.