Facebook е платформа, която всеки ден свързва милиони потребители. Социалната мрежа вече е неизменна част от ежедневието на все по-голям брой хора. Ако сте регистрирали собствен профил преди дълго време вероятно ви се е искало да има как да изтриете стари публикации или снимки. 

Подобно съдържание може да е било интересно или актуално преди години, но сега е по-вероятно да предизвика негативни емоции сред приятелите ви във Facebook. Добрата новина е, че компанията е обърнала внимание на този факт и е готова с функционалност, която ще ви позволи да се отървете от тези постове.

Новият инструмент на компанията се казва "Manage Activity" и както името подсказва е разработен да улесни управлението и изтриването на по-стари постове, които сте качили в социалната мрежа. Със сигурност доста потребители ще останат доволни от интеграцията на "Manage Activity", която в кратки срокове ще е достъпна за всички регистрирани акаунти във Facebook.

 

 

Потребителите ще разполагат с две възможности да премахнат публикации от своите акаунти, докато използват Manage Activity.  Така например може да изберете пост в News Feed и да го изпратите в кошчето на Facebook. 

Разполагате с опцията да изтриете напълно публикацията или да зададете 30-дневен срок, след като да се премахне автоматично. Съществува и вариант след месец даден пост да бъде възстановен в профилите на потребителите, съобщава BGR. 

Архивирането на публикациите ще ги скрива от другите хора във Facebook, което е подходящо за снимки или друго съдържание, което не желаете да се вижда от всички останали акаунти. За максимално улеснение има как да маркирате и управлявате няколко публикации едновременно. 

Стартирането на "Manage Activity" става от "Activity Log" на мобилното приложение на Facebook, като филтрирането на постовете е възножно по категории, дата, тагнати хора и много др. Първоначално функцията ще е налична само за смартфони, но компанията обещава интеграция за Facebook Lite и десктоп версията на Facebook.

 

Още от Digital: Как да изтрием Facebook профила си