Viber представиха нова полезна функция в мобилните си приложения за Android и iOS, която ще улесни значително хората, които сменят телефонния си номер. За в бъдеще няма да се налага предварително да се прави резервно копие на разговорите, чатовете, снимките и контактите, а след това да прехвърлят отново. Viber вече позволява когато смените номера си да запазите цялата история от стария номер. Това е полезно нововъведение особено за потребителите, които използват втора SIM карта.

 

Функцията на практика позволява да използвате друг номер на същия смартфон. След като поставите SIM картата вашите приятели ще бъдат информирани за промяната и ще разберат новия ви номер. Имайте предвид, че ако го използвате на същия смартфон, както досега цялата ви информация ще се прехвърли към новата SIM карта. В това число влизат списък с контакти, съобщения, публични чатове, пакети от стикери и др., информира официалния блог на Viber.

 

Вашият Viber акаунт ще изпрати нотификации на всичките ви контакти с актуализирания номер и ще ги подкани да го запаметят на своите устройства. Taка дори да си купите нов смартфон или да сте сменили своя оператор можете да сте сигурни, че контактите ви ще разберат новия номер. Функцията е не само полезна, но и ще ви спести време да създавате резервно копие или да информирате един по един всеки от приятелите си.

 

Вижте пет причини да изберем Viber пред WhatsApp