В средата на 90-те години на миналия век, на мода бяха сгъваемите телефони. Със сигурност си спомняте легендарният Motorola StarTAC, който неотдавана се сдоби със смарт наследник в лицето на Motorola Razr (През Септември очакваме премиерата на наследникът му Motorola Razr 2)

Именно то е и един от две устройства, които поставиха началото на възродителният процес на смартфоните с вертикално сгъващите се дисплеи. Досетихте се, другият доайен е Samsung Galaxy Z Flip.

След тях вече и редица други марки направиха своята заявка за подобни устройства, като със сигурност най-очакван от феновете на технологиите, ще е отговорът на Apple. Обикновено американската компания създава някои от трендовете на пазара, но този път малко поизостава с модата.

Въпреки това, в Американското патентно ведомство, вече има регистриран патент за подобно устройство, което ни дава надежди, че Apple вече работят по създаването на такъв фешън смартфон.

Едно от смелите ни предположения е, че още тази година ще видим iPhone 12 Flip по време на премиерата на новите модели от серията Apple iPhone 12. Във виртуалното видео на ConceptsiPhone "Това ли е iPhone 12 Flip (Видео)", Digital.bg вече ви показа първтото предположение за визия на модела. Сега обаче ставаме свидетели на друга виртуална заигравка, която пък представя мялко по-различна визия, в която има известна логика.

 

 

Apple да направят нещо коретнно различно от всичко, което са ни показвали до момента. Потребителите определено имат нужда от точно такова нещо, защото iPhone не е сменял изцяло визията си доста дълго време. Въпросното видео на дизайнерите от Ezzy Cann сме приложили над тази статия.

Ако смартфонът наистина изглежда така, то определено ще се радва на интереса на феновете на „отхапаната ябълка“. Дано обаче технически Apple се справят с проблемите, които вече смятаме за присъщи на първите поколения смартфони със сгъваеми дисплеи. А именно появата на неприятни ивици в сгъваемата част.

Какви ще са техническите характеристики на евентуалният бъдещ iPhone 12 Flip, също е мистерия, но предположенията (с изключение на дисплея), клонят към заимстване от Apple iPhone 12 Pro Max.

Благодарение на различни течове на информация, към момента знаем, че той трябва да е с с 5nm чип Apple A14 Bionic, 6GB RAM, до 512GB сторидж и операционна система iOS 14.

Камерите са три на брой и всичките са с 12MP еквивалент. Съответно две с апертура f/1.8, като едната е с 3х оптично приближаване, а третата е ултра широкоъгълна на 13мм.

 

Цена

Технологията на дисплея там е Super Retina XDR OLED с 800 нита яркост и 120Hz честота на опресняване на картината. Дали подобен ще има и при iPhone 12 Flip, предстои да разберем. Както и дали това ще бъде най-скъпият iPhone, който Apple са създавали до момента.

Предвид обаче, че технологията, която Apple ще използват за създаването на специалният дисплей, няма да е много обикновена. Ценовият диапазон на iPhone 12 Flip, със сигурност ще е между 3000 и 3500 лева.

 

Още от Digital.bg: Колко струва да се смени счупен сгъваем дисплей на смартфон Samsung Galaxy Z Flip (Видео)

 

Музика: Bensound.com