Еssential е името на компания, основана от Анди Рубин с идеята да ни покаже, че модерните смартфони могат да изглеждат и работят по различен начин. Първият им модел се казва Essential PH-1 и предложи на потребителите минималистичен дизайн и мощен хардуер. По всичко личи, че компанията няма да се ограничава то Waterdrop дисплеите и гъвкавите екрани, за да ни представи нещо уникално. Създателят на Essential публикува в Twitter няколко снимки на уникално устройство.

 

 

Интересният модел засега носи кодовото име "Project GEM" и има осезаемо по-издължен корпус от смартфоните, които сега използваме в ежедневието си. Концепцията зад предстоящото устройство на Essential изглежда е да може да се държи и използва по-лесно с едната ръка. Aнди Рубин също така обърна внимание на факта, че са променили потребителския интерфейс на "Project GEM", за да се възползват максимално от нетрадиционния форм фактор, съобщава Droid-Life.

 

 

Потребителите ще могат да навигират в менюто с интерактивни карти, осигуряващи достъп до основния функции като "Phone", "Messages", "Maps", "Music", "Camera" и др. В задната част е използват специален "GEM Colorshift" материал, който може да сменя цвета си съобразно околната светлина. На този етап техническите спецификации на устройството не са известни, тъй като Essential искат само да ни покажат неговия дизайн. Прави впечатление наличието на голям камера модул и сензор за отпечатък в задната част.

 

 

 

Още от Digital: Какво трябва да имаме предвид когато избираме нов смартфон