Европейската комисия (ЕК) продължава да инвестира внушителни средства за разработването на технологии от последно поколение. Успоредно с това, обаче регулаторите са много стриктни и следят много детайлно поведението на най-големите имена в индустрията. Неслучайно през последните месеци антитръстовите органи на ЕС глобиха със солидни суми гиганти като Facebook и Amazon, заради нерегламентирани бизнес практики.

 

Oсновните мотиви са, че умишлено създават предпоставки за развитие на нелоялна конкуренция.Следващата инициатива подета от законодателните органи на ЕС е да се въведе единен стандарт за автомобилите на водещите производители, които са постоянно свързани към интернет. Планът предвижда да се промотира използването на безжичната Wi-Fi технологията, като най-сигурен и безопасен метод за достъп до глобалната мрежа. 

 

 

Последните данни на Reuters разкриват, че предложенията на Европейската комисия (ЕК) са получили необходимата подкрепа от парламента. Концепцията е да се въведат регулации за свързаните автомобили, които ще се превърнат в бизнес за милиарди евро в следващата година. Някои от най-големите имена в индустрията като Volskwagen, Renault, Toyota вече подкрепиха стандартизирането на ITS-G5 технологията на континента.

 

Още от Digital: Четири твърдения за автомобилите с Интернет, на които не трябва да вярвате