Шведската телекомуникационна компания Ericsson официално потвърди, че е взела решение да уволни над 25 хил. свои служители. Крайната мярка е част от програмата за редуциране на разходите на компанията. Според данните служителите, които ще трябва да напуснат работата си са наети в офиси извън Швеция. Още преди няколко седмици от Ericsson потвърдиха, че ще ускорят усилията си в тази сфера, за да реализират поставените цели. 

 

Компанията иска да удвои своя оперативен марж от 6% за миналата година и до средата на 2018г. да постигне годишен темп на намаляване на разходите от около $1.2 млрд. Сегашната стъпка е само една от многото, които ще станат факт в следващите месеци, информира Reuters. Преструктурирането е провокирано и от огромната конкуренция в сферата на телеком оборудването на други голми брандове като Huawei и Nokia в сферата на мрежовото оборудване и инфраструктура.

 

Мобилните оператори проявяват все по-голям интерес към 5G мрежите става все по-голям и това е възможност за Ericsson да увеличат приходите си. Тук е момента да отбележим, че в момента Ericsson разполагат с около 109 хил. служители по цял свят. Все още няма данни от в кои отдели и дивизии на шведския бранд ще бъдат извършени съкращенията. Дали компанията ще постигне целите си за финансов контрол предстои да видим.

 

Вижте как нов процесор на IBM и Ericsson ще ускори навлизането на първите 5G мрежи