Logitech представиха официално най-новия си атрактивен компютърен аксесоар. Самият модел се казва ERGO 860 и представлява ергономична клавиатура. От компанията твърдят, че този продукт е създаден изцяло с идеята да се чувствате удобно, дори ако пишете в продължение на часове. Logitech ERGO K860 има специална извивка в корпуса, която позволява още по-натурално да въвеждате текст без да натоварвате мускулите на ръката, съобщава mspoweruser.

 

 

Eргономичният дизайн също така е подходящ да се намали напрежението върху китките и предмишниците. Според официалните данни на Logitech специалната подложка за китката предлага с 54% повече опора и редуцира възможността за огъването ѝ с допълнителни 35%. Logitech ERGO K860 подобрява цялостната стойка на писане и е получила официален сертификат от United States Ergonomics. Клавиатурата може да се свърже с до три устройства.

 

 

Това става с Bluetooth или USB ресийвър, като може лесно да превключвате между устройствата от специални клавиши. Бъдещите собственици на Logitech ERGO K860 ще имат достъп до полезния Logitech Options софтуер, за да настроят и персонализират работата на отделните бутони. Компанията обещава с две AAA батерии да можете да използвате клавиатурата в продължение на до две години. Продажбите стартират през февруари, като цената на Logitech ERGO K860 е $130.

 

 

Още от Digital: Защо Logitech MX Master 3 e най-добрата компютърна мишка създавана досега