Android е най-популярната операционна система, която предлага разнообразие от приложения, и възможности за персонализация. Собствениците на смартфони също така имат свободата на свой риск да изтеглят съдържание извън Google Play.

В момента има много алтернативни магазини за приложения, където може да откриете още повече ексклузивни заглавия за мобилното устройство. Добър пример е Еpic Games Store портала, който се радва на все по-голяма популярност сред геймърите. 

Предлагането на съдържание извън Google Play е направено с икономически цели, тъй като се избягва задължителната такса в размер на 30% от приходите, които разработчиците трябва да дават на Google. Периодично се предлагат намаления и ексклузивни оферти, което кара повече хора да проверяват новите заглавия в Еpic  Games Store oт своите устройства.

Fortnite е голям хит, като играта доскоро се разпространяваше единствено в Epic Games Store именно с идеята да се спестят излишните разходи. Главният изпълнителен директор на Epic Games Store, Тим Суини разкри интересни детайли за плановете им. 

 

 

Шефът на алтернативния магазин за приложения потвърди, че планират да го интегрират към Android и IOS. По този начин Тим Суини се надява повече хода да проявяват интерес и да започнат да използват Epic Games Store в ежедневието си.

Все още не знаем точно кога можем да очакваме премиерата на онлайн магазина като самостоятелно приложение за Android и iOS. Все пак шефът на Epic Games Store сподели, че това ще се случи "скоро". Трябва да отбележим също, че Еpic Games Store също така си партнира с Tencent, които са водещо име в разработката на мобилни игри

Премиерата на онлайн магазина за двете водещи платформи е гаранция, че ни очакват още ексклузивни оферти и промоции в Еpic Games Store. По този начин всеки потребител ще разполага с още повече възможности да открива и се забавлява с атрактивни заглавия от смартфоните.

 

Oще от Digital: Как да изтегляме приложения, които вече ги няма в Google Play или в App Store