Деликатната ситуация, в която се намира Huawei принуди компанията да инвестира значителни средства в разработката на собствена операционна система за смартфони с името HarmonyOS. Всъщност платформата представлява резервен вариант, ако санкциите срещу Huawei продължат и им бъде забранен достъп до Android. Китайският производител продължава да осигурява редовни софтуерни ъпдейти и да поддържа настоящите модели, които предлага на пазара. Huawei сега потвърдиха в социалната мрежа Weibo, че EMUI 10 вече се използва от 50 млн. потребители.

 

Новата версия на потребителския интерфейс е базирана на Android 10 и предлага много от подобренията в платформата. Сред тях са актуализирана версия на GPU Turbo режима, оптимизации свързани с "Multi-Sreen" функцията за свързване на смартфоните с компютри, нови анимации, Dark Mode режим и др. Разпространението на EMUI 10 към настоящите смартфони на Huawei извън Китай вече започна за модели като Huawei P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X (4G) и Nova 5T. Ъпдейтите продължават с пълна сила и в следващите седмици и за други модели.

 

 

Със сигурност това е важно постижение за компанията, която не може да представя нови устройства с Android 10, предаде AndroidHeadlines. Вместо това Huawei полагат усилия да актуализират навреме настоящите си смартфони на пазара и така да предложат най-доброто на своите потребители. Компанията си запазва правото да въвежда промени в графика за актуализации към EMUI 10, както и да включва още устройства към него. Стратегията на китайския производител ще бъде фокусирана все повече към Harmony OS в месеците, които остават до края на 2020г.

 

Oще от Digital: Ето кои 14 смартфона на Huawei ще получат ъпдейт към EMUI 10 за Android 10