Всички знаем, че електромобилите са бъдещето и всяка следваща година на пазара се появяват нови и нови модели. През 2013г., BMW беше една от марките, които първи пуснаха на пазара компактен електромобил. За отрицателно време BMW i3 се превърна в световен бестселър, който след по-скоро технически фейслифт i3S все още е в продажба  с милиони фенове.  

 

 

С това амбициите за алектрификация на "баварците" не спря - хибридите навлезнаха с пълна сила в редиците на марката, а през 2020г. се очаква появата на първият електрически кросоувър на BMW - iX3, както и на премиум лимузината BMW i7.

 

 

Стана ясно обаче, че BMW работят и върху създаването на още един електрически автомобил, който трябва да се появи в продажба през 2021г. Това е четиривратото Gran Coupe i4, което ще има доста спортен дух, защото ще ускорява от 0 до 100км/ч за едва 4 секунди, благодарение на електрически двигател с 530к.с.

 

 

Автомобилът ще бъде снабден с последното пето поколение на BMW eDrive и ще има батерия с 80KWh зарад. С нея BMW i4 ще може да измине до 600км с едно зареждане, а максималната му скорост ще бъде 200км/ч.

 

 

Електромобилът ще има 150kWh бързо зарядно, което ще гарантира от 0 до 80% заряд на батериите за само 35 минути.

 

Вижте още видео ревюто на BMW i8 Protonic Red Edition