Все повече хора започват да се занимават с генериране на криптовалута, което освен, че може да се превърне в доходоносен бизнес изисква наличието на мощен хардуер. За да придобиете по-добра представа за какво става въпрос ще цитираме данни от последния доклад на PowerCompare. Оказва се, че електричеството необходимо на хората да генерират биткойни със своите компютри надхвърля годишната употреба на енергия на 159 страни по цял свят. Според данните криптовалутата е изразходвала 29.05TWh енергия за годината, предаде BusinessInsider.

 

За сравнение в Ирландия за същия период са консумирани "едва" 25TWh. Почти всички държави от Африка също са изпреварени от т.нар. "миньори", които генерират биткойни от компютрите. Изследването разкрива, че ако те се възприемат като самостоятелна държава биха били 61-вата страна в света по изразходване на електричество Oще по-любопитното е, че ако сегашните темпове се запазят още през февруари 2020г. биткойните ще се нуждаят от цялата енергия генерирана в световен мащаб. 

 

 

Разходите за създаването на биткойни през годината са около $1.5 млрд, а реализираните приходи надхвърлят $7.2 млрд. Някои екологични организации изразиха притеснения за вредни ефекти върху околната среда свързани с начина, по който се генерира електричеството за биткойните. Така например енергията генерирана в Китай идва предимно от изкопаеми горива, които отделят въглероден диоксид. Всичко това е сигурна гаранция, че биткойните ще стават още по-популярни сред потребителите.

 

Вижте осем изненадващи места, където можете да платите с биткойн