Pinifarina вече работят над впечатляваща концепция на електрически автомобил на бъдещето. Засега кодовото име на прототипа е PF0, а в интернет бяха публикувани няколко дизайнерски скици, разкриващи малко повече за дизайна на модела. Ако всичко върви по план официалната премиера на суперавтомобила ще стане факт през 2020г. Основната цел на компанията е финалната версия да премине психологическата граница от 400 км/ч, информира SlashGear. 

 

 

Любопитен факт е, че PF0 ще е първият автомобил, който носи изцяло името на компанията. Досега Pinifarina функционираха като дизайнер на моделите на други производители. Именно заради това името им се свързва с разработването на някои от най-легендарните автомобили в модерната история като Ferrari F355 Spider, Enzo Ferrari и Ferrari 250 GT Lusso. Премиерата на Pinifarina PF0 щe  постави началото на изцяло ера в развитието на компанията. 

 

 

Мощният двигател на модела ще гарантира, че ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за по-малко от две секунди, което е впечатляващо постижение за този сегмент. Pinifarina ще използват ново поколение батерии, които ще осигурят максимален пробег от 480 километра преди да се наложи ново зареждане. Компанията ще направи публична демонстрация и ще покаже първия прототип на Pinifarina PF0 на някое от големите автомобилни изложения през 2019г.

 

Oще от Digital: Pininfarina HK GT - електромобил с 1088к.с. и 2.7сек. ускорение от 0-100км/ч