SpaceX е името на една от компаниите, чиито собственик е Илън Мъск и сега успешно изстреля ракетата Falcon Heavy в Космоса. Още по-интересното е, че на борда бе качен и електрически автомобил Tesla, който вече лети в Космоса. Вместо водач на шофьорското място бе поставен един от новите космически костюми на компанията, наподобяващ реален човек зад волана. Цялото събитие продължи шест часа и беше стриймвано на живо в интернет в социалните профили на SpaceX.

 

 

Първоначално идеята е била автомобила да поеме траектория в посока към Слънцето, което в крайна сметка ще му позволи да достигне орбитата на Марс. В действителност, обаче Falcon Heavy изстрелва машина по съвсем друг начин, което означава, че тя може да се озове в астероидния пояс между Юпитер и Марс. Лично Илън Мъск пoтвърди тази информация в своя Twitter акаунт, с което информира, че Falcon Heavy се е разделил и с третия си ракетен двигател. 

 

 

Именно този процес всъщност удължава предвижданата траектория на електромобила. Можем да сме сигурни, че това събитие ще остане в историята, тъй като никой досега не си е позволявал лукса да изпрати кола извън пределите на планетата ни. Всички погледи са насочени към това докъде ще успее да стигне машината на Теsla преди да стане жертва на гравитацията и радиационните лъчи в Космоса. В заключение ще отбележим, че Илън Мъск определено знае как да привлича внимание към себе си.

 

Вижте бъдещите автомобили нa Теsla ще използват процесори на Intel