Automobili Estrema е името нa италиански производител, който работи усилено над първия си суперавтомомобил. Впечатляващото превозно средство се отличава със спиращ дъха дизайн и използва най-модерните технологии. Електрическият автомобил се казва Fulminea, като финалната версия ще предложи мощност от впечатляващите 2040 конски сили.

Според официалните данни на компанията Fulminea ще може да ускорява от 0 до 200 км/ч за по-малко от 10 секунди. В момента има няколко модела, които могат да се похвалят с повече от 2000 к.с., като сред тях са Lotus Evija, Aspark Owl, Rimac C_Two и Pininfarina Battista, съобщава NewAtlas. Специалистите на компанията, обаче са уверени, че ще предложат нещо различно, въпреки сериозната конкуренция.

Голямо предимство на Fulminea ще има пробега с едно зареждане. Компанията ще заложи на уникална хибридна система, която ще задвижва Fulminea. Toва ще бъде първият серийно произвеждан модел в индустрията, който използва съчетание от твърдотелни клетки и свръхкондензатори, съобщава NewAtlas.

 

 

Ако всичко върви по план  Estrema Fulminea ще има хибридна батерия с обща мощност от 100kWh. Oчакваният пробег с тези параметри ще бъде от порядъка на 520 километра. Въпреки това иновативната система ще доведе до безпрецедентна енергийна плътност от 450Wh/kg  (1200 Wh/l).

Белгийският партньор на Аutomobili Estrema в проекта АBBE смятат, че официалните продажби на уникалният автомобил могат да стартират през 2023г. Премиерата на Fulminea може да постави основите на изцяло нова категория в сегмента на електрическите автомобили.

Цената не е публикувана официално, но с оглед възможностите и дизайна може да очакваме Fulminea да струва колкото суперавтомобилите на популярните брандове.

 

Още от Digital: Нова технология ще позволи на електрическите автомобили да изминават над 1100 км. с едно зареждане