Купете Ekinox G1 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Както знаете, в Digital.bg публикуваме видео ревюта на най-новите и интересни продукти, които се появяват в технологичният свят. Наравно с известни топ марки, ние тестваме и устройства на различни по-малко популярни брандове, които по един или друг начин са привлекли вниманието ни.  В това видео ще видите един точно такъв смартфон, при който първо забелязахме красивият дизайн, после ниската цена, а след като го тествахме обстойно, открихме и други неща които ни харесаха в него. Уважаеми дами и господа - Ekinox G1.

На първо място ще отбележим, че още щом отворихме кутията му, независимо от ниската си цена, смартфонът ни изненада с доста богата съпътстваща окомплектовка в която са включени протектор за дисплея, прозрачен силиконов кейс, 5V/ 2A зарядно, кабел за пренос на данни и стерео слушалки с Hands-free. Интересно е също така да отбележим, че кабелът за зареждане и пренос на данни е USB Type-C. Той е по-скоро присъщ на смартфоните от по-висок клас, но ето, че Ekinox G1 е приятно изключение.

 

Всъщност когато взимаме смартфона за първи път в ръка, ако не знаехме предварително цената му, със сигурност нямаше да предположим, че тя е толкова ниска. Дизайнът на устройството изглежда премиум, материалите от които е направен корпуса с качествени, а сглобката е отлична. Определено ни допада огледално златният и синият цвят в които взехме за тест. Харесва ни това, че гърбът, периферията и бутоните са в един цвят. Гърбът и ъглите са заоблени, дисплеят е с цяло извито в краищата 2.5D парче стъкло и изглежда много елегантно, когато е изключен. Определено по отношение на дизайна, Ekinox печелят овациите ни, но нека видим как стоят нещата и при останалите компоненти, защото един смартфон не е само визия, но и технически параметри.

 

В основата на хардуера на G1 стои централен процесор Mediatek MT6763T или по-известен като Helio P23. Той е 8-ядрен с Cortex-A53 архитектура и тактова честота, достигаща 2.3GHz за всички ядра или 2.5GHz за едно при пиково натоварване. Това CPU има славата на безпроблемно, надеждно и енергоефективно.

 

По тази причина то е широкразпространено и се използва при много смартфони, включително и при в пъти по-скъпи от Ekinox G1. Сред тях са например Ulefone Armor 3T, Blackview BV9500, Oppo A79 и други. Тук партнират GPU ARM Mali-G71 MP2 със 770MHz честота и двуканална DDR4x RAM памет с обем от 3GB. Доста добра комбинация, която по време на тестовете ни се справи с всички тежки задачи които му поставихме. Те включваха мултитасконг с множество отворени брауз прозорци и приложения.

 

От приложенията, инсталирахме тежки за фото и видео обработка, както и статистически Benchmark тестове. От последните виждаме резултати от които оставаме доволни. Но Benchmark е до някъде само теория, по тази причина залагаме и на практични тестове с игра на игри. Леки заглавия вървят идеално гладко, по-тежките тръгват и на високи графични настройки телефонът се задъхва, но на ниски, че дори и средни работи гладко.

 

Ekinox G1 има високо ниво на защита за достъп до информацията и функциите си. Върху гърба на телефона виждаме Fingerprint сензор, който ви позволява да го отключите посредством пръстов отпечатък. Теста ни с 10 последователни опита за отключване не отчете нито един неуспешен. Ако ръцете ви са мокри, мръсни или не искате да сваляте ръкавиците си през студените зимни дни, имате алтернативна възможност за отключване чрез Face Unlock софтуер, който чрез предната камера разпознава лицето ви  на база 512 точки и отключва телефона. G1 има един високоговорител, но звукът от него е доста силен и чист. Ето един саунд тест, от който ще добиете реална представа за качеството му.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което посветихме на сматрона Ekinox G1. В нея ще споделим впечатленията си от дисплея, софтуера, камерите и батерията на устройството. Ако междувременно искате да разберете повече за техническите параметри на G1, както и на каква цена се предлага смартфона към момента в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ekinox в България – Smartfonix.com