След като в продължение на дълго време бе обект на спекулации от Microsoft сега използваха геймърското изложение E3 2016, за да представят официално и привлекат вниманието ни към новата си конзола, която се казва Xbox One S. Устройството се отличава с корпус в бял цвят и също така е с 40% по-компактни размери от своя предшественик, но има и стойка, с която можете да я поставяте и във вертикална посока. Първото, което прави впечатление е новия дизайн, но конзолата включва и много допълнителни функции и подобрения, сред които и поддръжката за видео с 4K резолюция, предаде Engadget. 

 

Потребителите също така ще могат да използват Blu-ray дискове на Xbox One S, като тя също така предлага два пъти повече място за съхранение на данни, тъй като нейния хард диск е с капацитет от 2TB. Любимите ви игри ще изглеждат по-впечатляващо от всякога заради поддръжката за HDR видео, което гарантира по-наситени и ярки цветове както и по-тъмни черни нюанси. Другото важно подобрение в конзолата е, че системата за електрозахранване вече е интегрирана във вътрешността по подобие на PlayStation 4, което бе и една от най-желаните характеристики в нея сред потребителите.

 

В задната част са разположени седем различни порта за свързване на периферни устройства, сред които по два HDMI и USB порта, като Xbox One S ще се продава на пазара и с актуализирана версия на нейния контролер. Очаква се също така освен различния му дизайн той да включва поддръжка за Bluetooth, като според данните потребителите ще могат да се сдобият с новата конзола от август. Мicrosoft ще продават първо най-скъпата версия, която има 2TB памет и ще струва €355, а след това ще стартират доставките на модели с 500GB и 1TB, които могат да се купят за съответно €265 и €310.

 

Вижте как да играем Xbox One игри на Windows 10 PC