Вече ви информирахме какво представлява виртуалната валута Facebook Libra, която се очаква да е достъпна за потребителите през 2020г. Компанията се надява да превърне този продукт в най-добрия метод за извършване на мобилни плащания в интернет. Facebook Libra ще улесни още изпращането и получаването на пари от популярни онлайн платформи като Instagram, WhatsApp и Messenger. Виртуалната валута вече предизвика интереса и на регулаторите по цял свят.

 

Антитръстовите органи на ЕС все още не са убедени, че Facebook Libra отговаря на всички законови разпоредби и дали няма да навреди на нормалната конкуренция в този сектор. Именно заради това вече е стартирано разследване на ЕС срещу Facebook, което е провокирано от навлизането на компанията в пазара на криптовалути. Все пак трябва да отбележим, че Facebook вече обявиха, че няма да представят Libra, докато не са изпълнени всички изисквания на регулаторите.

 

 

Представителите на ЕС са загрижени, че Libra ще ограничи конкуренцията и може да доведе до изтичане на информация за потребителите. Вече са стартирали разговори с някои от представителите на Libra Association организацията, които ще се грижат за популяризирането на Libra. Компанията обещава, че виртуалната валута ще направи изпращането и получаването на пари максимално бързо и удобно. ЕС се нуждаят от време, за да разберат да Libra нарушава законите им.

 

Още от Digital: Откриха измама с фалшиви уеб сайтове, които продават криптовалутата Facebook Libra