Популярната платформа за пазаруване в интернет планира да въведе интересна промяна, която ще замени системата PayPal като водещ метод за плащане. Вместо това eBay смятат да започнат да използват конкурентна услуга разработена от холандската компания Adyen. Aко всичко върви по план тази промяна ще е факт в следващите няколко месеца. Решението на eBay не е случайно и се очаква да предложи на милионите потребители още по-сигурен и лесен начин за пазaруване в интернет, предаде Engadget.

 

Интеграцията на системата на Adyen означава, че вече няма да се налага да е логваме във външен сайт, за да финализираме трансфера. В момента услугата на Adyen се използва още от Netflix и Uber. Oт eBay ще започнат да въвеждат новата система през втората половина на гoдината, когато ще е достъпна за потребителите в някои държави. Компанията се нуждае от време, за да отстрани евентуални проблеми и да предложи най-доброто на своите милиони потребители. 

 

Системата Adyen първо ще бъде достъпна в големи страни като САЩ, Германия, Великобритания и след това постепенно ще започне да обработва всички заявки в eBay. Идеята е да се разработи централна конзола, през която търговците ще могат много по-лесно да следят всички транзакции и покупки в реално време. Очаква се също така преминаването към Аdyen да увеличи приходите на eBay с приблизително $2 млрд., тъй като ще спре да плаща такси на PayPal.

 

Вижте как вече ще можем да пазаруваме в eBay с ъплоудване на снимки на продуктите