Гъвкавите устройства са концепция, която постепенно се превръща в реалност. Първото поколение на смартфоните с този дизайн имат своите недостатъци. Въпреки това визията им е впечатляваща, като е въпрос на време технологията да стане достатъчно добра и достъпна за масовия потребител. 

Е Ink Corporation е името на компанията, която свързваме с разработването на едноименната технология, която намира място в дисплеите на електронните четци. Обикновено екраните им показват единствено съдържание в черно и бяло, което позволява да издържат изключително дълго време с едно зареждане. 

Специалистите на компанията работят усилено, за да позволят на този тип устройства също да използват гъвкави дисплеи. Инвестициите им в този проект вече започват да дават реални резултати, като E Ink сега демонстрираха възможностите на прототип на електронен четец, който може да се сгъва в средната част на екрана.

Устройството също така предлага и достатъчно голям дисплей, който е с диагонал от 10.3 инча, съобщава Engadget.

 

 

В миналото сме виждали и електронни четци, които предлагат два дисплея, но това е първият модел с гъвкав форм фактор и технологиите на E Ink. Новият прототип има физически бутони за навигация от едната страна на рамката, както и здрава панта, която позволява гъвкавия механизъм да работи. 

Осветяването на екрана става от сгъваеми диоди в горната част, които могат да се прибират, когато не се използват. E Ink също така са осигурили поддръжка за стилуси, което доразвива функционалностите на електронния четец. Потребителите могат да пишат върху екрана, да маркират пасажи от текста, да създават бележки и др. 

Тази функция не сме виждали досега в електронен четец на компанията. Важно е да отбележим, че засега това е само прототип, който е първата стъпка за интеграцията на гъвкавите дисплеи. Вероятно ще са нужни преди технологията да е достъпна в реални продукти на пазара.

 

 

Още от Digital: Какво е електронна книга и как да четем форматите EPUB, MOBI и AZW